Vi som driver Korssjötorpets kennel är Christer Nilsson, född och uppvuxen i byn Korssjön som ligger i norra delen av Robertsfors Kommun. Jägare sedan barnsben. Hundjakt efter hare, räv och älg är främsta intressena men även ivrig att pröva andra jaktformer

Yrkesverksam som virkesköpare åt Martinsons i Bygdsiljum gör att även där så är skogen allestädes närvarande. Ulrika Nilsson uppvuxen på lite olika ställen i vårt avlånga land men har rötterna i Luleå och senare i livet Jörn-Skellefteå trakten. Sedan –96 bosatt i Korssjön.

Där är djurintresset mer allmänt än strikt riktat till jakthundar, även om hon gärna följer med ut på jaktstigen så har hon ännu inte tagit jägarexamen. På gården har hon sett till att skaffa många olika djur Katt, kanin, hönor, får men kanske främst Hästar figurerar i hennes närhet. Jobbar även hon på Martinsons men som limträ operatör.

När det gäller hundarna så är hennes främsta intresse just avelsbiten, dressyr och utställningar, så lag arbetet inom familjen är fulländat (Hon diskar och han ser på Tipsextra) :-) . Som medhjälpare i Kenneln så finns även de två barnen Mathilda(11 år) och Linus(10 år).

I familjen har finnstövaren haft sin självklara plats under hela tiden. Med sitt otroligt snälla sinne och omättliga begär av att ligga och sova i en varm korg i ett hörn av huset så är det en perfekt familje och barnhund. Kombinerat med en otrolig jaktlust och fart i skogen så är det en fantastisk jaktkamrat som alltid står redo för nya jaktturer.

Älghund har även det alltid varit närvarande men där har både Jämt- och gråhund samt senast i raden Karelsk Björnhund provats. Där kan man konstatera att en bra jakt hund är en bra jakthund oavsett ras och att Karelaren har varit en trevlig bekantskap.

 

 

Korssjötorpets Strimma

Korssjötorpets Kennel