ske råkade vara det år han drabbades av en infektion som i princip ödelade hela säsongen.

Efter den så blev det för roligt att hålla på med hans avkomma.. men kapaciteten, den hade han.

Soltan parades med SJCH Sörskogens Pippi, en mycket god nedärvare som själv var jaktchampion vid 17 månaders ålder. Detta var hennes första kull (Mullbergets Kennel). Ur den så fick vi vår stammor SJCH SUCH Mullbergets Saga.

Om henne brukar jag säga man får möjligen EN hund per livstid som har det mesta. Saga är min. Visst har hon sidor att förbättra men hon har faktiskt inga riktiga svagheter. En bra kompis som vandrar lös på gården och en riktig harpiska i skogen som man alltid har med hem när jaktdagen är slut. Hon är själva mallen för de jakthundar vi vill skapa. Klok ,snygg, lydig, stabil, snäll, och en jaktmaskin.

 

Korssjötorpets Selda är från hennes andra kull då hon parades med SJCH Philjasaaren Patu som har visat sig vara en otroligt bra nedärvare. Patu själv gick inte heller av för hackor, han var precis en hund med de egenskaper vi sökte. Tyvärr så drunknade Patu och hans karriär blev allt för kort.

 

Tanken är att Selda är den som skall föra stafettpinnen vidare. Trots att hon hela tiden blir jämförd med sin mamma så har hon gått från klarhet till klarhet. Hon har ett gediget både har och räv intresse. Jaktchampion och en mycket lovande första kull, ett Cert på utställning och en certreserv . Det sammantaget visar att hon håller fanan högt. Nu har vi börjat på en ny kula. Vi har sparat Eja ur hennes senaste kull.                                                                                                                                                               

 

 

 

                       

 

Historik

 

Det började egentligen -93 när jag köpte min andra egna finnstövare Långmyrlidens Soltan av Allan Norlund och Greger Nordlund Ytterklinten, Robertsfors. Soltan var en mycket duktig hund om än lite hård i sina unga år med obändig jaktlust och en otrolig upptagare, det fick vara vilket före som helst men han fick i princip alltid upp haren på benen. Jag ångrar än idag att jag inte löpte linan ut och gjorde honom till jaktchampion. Jag var orutinerad och inte tillräckligt beslutsam. Säsongen det skulle

Allan Nordlund på hundutställning

                         Vi har nu (2011) parat Selda med SJCH Komujouen Kusti som är ytterligare en hund som besitter alla de egenskaper vi söker skapa. Även han har dessutom ett naturligt rävintresse. ( En ökl 1:a på räv) Ni kan följa den spännande fortsättningen på vår hemsida…

Forts följer……

 

Christer Nilsson

En av hennes bröder, Korssjötorpets Sappo, har tagit  två 1:a pris på jaktprov och vi hade hoppats på att kunna övertala fler av hundägarna att starta då kapaciteten till fina prov verkar finnas hos de flesta av hennes kullsyskon.

Sappo

Korssjötorpets Kennel